Svamptur

Tillsammans med svampentusiasten och kocken Jonathan Rozenberg erbjuder Naturskyddsföreningen Tingsryd en exkursion i skogarna kring Väckelsång.

Vi samlas kl. 10 lördag 2/10 vid Ica i Väckelsång. Jonathan säger några ord om dagens upplägg, om sig själv och om traktens svampar. Tillsammans promenerar vi sedan en dryg kilometer. Där delar vi upp oss i par eller smågrupper cirka en timme, för att sedan återsamlas igen för att fika och försöka arta de exemplar vi hittat. Runt lunch rundar vi av vår gemensamma tur. Medtag egen fikakorg, liten kniv och korg att plocka i. Och såklart, kläder efter väder och skor som klarar väta.

För medlemmar är turen gratis. Anmäl dig genom att mejla tingsryd@naturskyddsforeningen.se. Icke-medlemmar swishar 50 kr. till Jonathan på 0762 831931 och märker ”svamptur”. Maxantal: 25 pers. Först till kvarn gäller. OBS! Jonathan är inte utbildad mykolog, men han har sedan många år ett stort intresse för svamp. Under sin tid som kock på Spelkollektivet slogs han av artrikedomen i de småländska skogarna. Nu kommer han tillbaka till Väckelsång för att plocka svamp – och dela med sig av sin kunskap.

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.