Första snokträffen

November visade sig från sin bästa sidan när 16 förväntansfulla natursnokar inspekterade platsen som skulle komma att bli deras grillplats. Tillsammans med medföljande vuxen och ett par småsnokar var det ett glatt gäng på omkring 30 personer som möttes på vår första snokträff.

Vi inledde första träffen med en namnlek innan vi satte igång med att bygga vår eldstad. När eldstaden var färdigställd kunde vi grilla äpplen och fika på vår medhavda matsäck. Under de tre timmar som snokträffen pågick hann vi också med att skapa tavlor av material som vi hittar i naturen kring vår natursnoksbas. Förutom att få utlopp för vår kreativa ådra, hittade vi också nya spännande saker som finns i naturen.

Platsen kommer att fungera som vår bas och tanken är att vi ska kunna följa naturens skiftningar på och kring platsen. VI hoppas även kunna bygga ett vindskydd, för att på så sätt kunna skydda oss mot kalla vindar, regn och snö. Första träffen bjöd dock på ovanligt härligt novemberväder, och vi saknade inte vindskyddet ett dugg!

Natursnokarna är Naturskyddsföreningens barn- och familjeverksamhet. Vi gör roliga utflykter, mår bra av att vara ute i naturen och lär oss genom att leka, upptäcka och undersöka. Och så gör vi någonting meningsfullt tillsammans – vi är med och räddar naturen!

Tingsrydskretsens natursnoksgrupp rekommenderas för barn 3-10 år. Vår första grupp blev snabbt fulltecknad, men anmäl er gärna till väntelistan genom att kontakta natursnokarnatingsryd@gmail.com. Du kan också hålla dig uppdaterad genom att följa oss på Facebook @natursnokarnatingsryd.

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.