Klädbytardag 18 april

kladbytar2015

Alla är välkomna att byta barnplagg, vuxenplagg och skor. Kravet är bara att allt är rent och helt. Inlämning av plagg sker på lördag 18-04 från kl 10 på Träffpunkten i Tingsryd (Börjes gamla leksaksaffär) och under själva klädbytet (11:00-14:00).

När kläder tillverkas och bomull odlas används massor av kemikalier, vatten och energi. Miljön och människorna bakom kläderna drabbas hårt, ofta i dåliga arbetsmiljöer. Men det finns schyssta sätt att skaffa nya kläder. Second hand är både miljösmart och kul. På Klädbytardagen blir det ännu bättre. Det är en rolig och social aktivitet som ger konkret miljönytta och är lätt att anpassa efter lokala förutsättningar. De plagg som man har tröttnat på eller som inte längre passar blir nya och roliga för någon annan. Livet på kläderna förlängs och vi bidrar till en bättre miljö.

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.