Kompost workshop 31/05

Under kompostkursen som hölls i Frösjöhult gavs en teoretisk och praktisk genomgång av hur man bäst bygger en kompost av hushålls- och trädgårdsavfall. Betydelsefulla faktorer som kol/kväve-balans och hur man strukturerar komposten togs upp innan deltagarna fick prova på att göra en varmkompost av halm och organiskt material som gräsklipp, gödsel och matrester. Även kallkompost och kompostering i tunnor visades. För matavfall demonstrerades en maskkompost och en syrefri s.k. Bokashi-metod som båda fungerar bra i köket. Kursen gav kunskap och inspiration till att starta sitt eget hushållskretslopp där matrester och trädgårdsavfall effektivt omvandlas till prima växtgödning.

kompost1 kompost2

kompost3 kompost4

kompost5 kompost6

kompost8

 

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.