Vad vi har gjort innan webbsidan fanns…

Efter så många år är det inte lätt att dra igång en förening igen. Men vi forsöker i alla fall och i år har vi redan organiserat några aktiviteter. Läs nedanstående för att se vad vi har gjort…

April

Vår första aktivitet var Klädbytardagen i april. Eftersom vi just hade startat upp Naturskyddsföreningen, hade vi bara lite tid att förbereda men som tur var det många som kom till oss i bowlingshallen och bytte ut kläder ur deras garderober.

 

kladbytardag (8)kladbytardag (4)

kladbytardag (10)kladbytardag (7)

kladbytardag (12)kladbytardag (11)

kladbytardag (6)kladbytardag (1)

kladbytardag (2)kladbytardag (3)

kladbytardag (5)

Maj

Vi har också pratat mycket om vad vi vill göra och hur vi ser på framtiden. Att det kan vara trevligt att träffas har vi redan bevisat, för varje gång vi hade ett möte, bjöds det på fika eller hade vi knytkalas. När vi var i Fiskestaden bjöds det utöver fika även på livemusik!

FikaFika (2)

Fika (1)

Augusti

Med en liten grupp gick vi till Skogsträdgården i Höör. Det var väldigt intressant och vi lärde oss mycket om olika ätbara växter och om vilka växter som trivs ihop.

 

Hoor-skogstradgarden (3)Hoor-skogstradgarden (5)

Hoor-skogstradgarden (6)Hoor-skogstradgarden (7)

Hoor-skogstradgarden (1)Hoor-skogstradgarden (2)

Hoor-skogstradgardenHoor-skogstradgarden (9)Hoor-skogstradgarden (4)

September

Jaaaa, Naturskyddsföreningen i Tingsryd finns! Vi tyckte det var viktigt att alla visste om detta. Så bästa sättet för att visa att vi finns till var att ha ett stall på Höstmarknaden i Tingsryd. Så det gjörde vi ! Vi sålde ekologiska kakor med te eller kaffe och höll en tävling med jätte fina priser som var sponsrade av Nelson Garden. Vi gav ut information om ekologisk mat, lasagne bäddar, genmodifierade organismer (GMO) och där vi även bad om underskrifter till ett medborgarförslag om att bli en GMO-fri kommun.

 

  hostmarknad (6)

hostmarknad (8)hostmarknad (5)

hostmarknad (9)hostmarknad (4)hostmarknad (2)

hostmarknad12

hostmarknad (3)hostmarknad (1)

Oktober

Att byta till grön energi är ett bra val för både miljö och människa, därför organiserade vi en informationskväll om solenergi. Mycket intresse fanns så vi kommer hålla en till kväll (se på webbsidan eller vår facebook-sida för mer info). Om det finns intresse angående samanköp, kommer vi även att hålla en kväll om detta. Det finns massor att se fram emot !!!

 

  solcelkvall (3)

solcelkvall (4)solcelkvall (2)

solcelkvall (1)

Det var det för nu…  men vi hoppas att vi kan se dig också en gång på en av våra aktiviteter !!!

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.