Minst 2 miljoner svenskar har för mycket PFAS i dricksvattnet

Oroväckande nyheter om PFAS i vårt dricksvatten. PFAS används för sina vatten- och smutsavvisande egenskaper och finns i allt från funktionskläder, stekpannor och smink till matförpackningar, möbeltyg och brandskum. Utsläpp från produktionen eller användningen av dessa produkter går rakt ut i miljön och hamnar slutligen både i maten vi äter, luften vi andas och i vårt dricksvatten. PFAS-ämnena lagras i kroppen under lång tid.

Svenskt dricksvatten innehåller halter av PFAS som på vissa platser är tio gånger högre än EU:s livsmedelsverks nya gränsvärde. Det visar vår nya undersökning av data från vattenverk på 42 platser. Klicka på länken nedan och läs mer!

https://www.naturskyddsforeningen.se/nyheter/minst-2-miljoner-svenskar-har-mycket-pfas-i-dricksvattnet

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.